Tulip: Emotionelle drivere på pølsemarkedet
Metode: Brandkortlægning og motivationsstudier

femina_web.jpg

"Det er en kæmpe fordel at få integreret de forskellige analyser og analyseformater. Vi har fået et fælles sprog i virksomheden, som vi kan bruge på tværs af vores produkter, når vi laver brandudvikling."

- Per Bregendahl, Media & Analysechef, Tulip Food Company

Udfordringen

Tulip vil vinde pølsespillet. Tulip kom derfor til os med et ønske om at opnå indsigt i, hvordan mærkerne GØL og Steff Houlberg kunne øge markedsandelene. Nøglen til at positionere og markedsføre danskernes foretrukne pølser lå i at forstå de emotionelle drivere hos forbrugerne.


Analysen

Vi valgte at gøre brug af minigrupper, online interviews og videoportrætter for at afdække hvilke drivere og behov hos forbrugerne, der styrede indkøbet af pølser. Undersøgelsen blev suppleret med en brandkortlægning af pølsemarkedet.

Udbyttet

Undersøgelsen gav Tulip konkrete forslag til, hvordan markedsandelene for de to mærker kunne øges - uden at de ville kannibalisere på hinanden.

”Tulip vil vinde pølsespillet. Et af midlerne er at være vidensmæssigt på forkant, primært ift. private labels, som vinder markedsandele. Brandpositioneringen og de emotionelle drivere afdækker, hvad der får forbrugerne til at købe den en pølse frem for den anden. Det giver os en række strategiske fordele.” - Per Bregendahl, Media & Analysechef, Tulip Food Company


Vil du høre mere?

Kontakt:

Maria Pierrou
Senior Director, Head of Strategic Innovation & p2p
Tlf.: +45 3319 3919
E-mail: maria.pierrou@ipsos.com